1 dag i Disneyland Paris: Disse forlystelser SKAL du nå at prøve

Hvis du kun har én dag i Disneyland Paris, handler det om at udnytte tiden godt og vælge blandt parkens fantastiske udvalg af forlystelser med omhu. I dette blogindlæg hjælper vi dig godt på vej med en liste over de mest ikoniske forlystelser, du bare SKAL nå at prøve. Vi giver også gode tips til, hvordan du bedst planlægger din dag og sparer dyrebar tid i parken. Læs med og bliv inspireret!

Planlæg din dag bedst muligt

Disneyland Paris består af to forlystelsesparker: Disneyland Park og Walt Disney Studios Park, der samlet set tilbyder omkring 70 attraktioner. Derfor kan du nok regne ud, at en enkelt dag i Disneyland Paris langt fra er nok tid til at prøve alle de fantastiske forlystelser, som parken tilbyder. Hvis du vil have mest muligt ud af jeres ferie i Disneyland Paris, er det derfor vigtigt at planlægge i forvejen. 

F.eks. er det en rigtig god idé at starte dagen så tidligt som muligt, helst ved åbningstid klokken 9.30. På dette tidspunkt er parken ofte mindre overfyldt, og der er kortere ventetider på populære forlystelser. Så gå efter de mest populære attraktioner først.

Et andet godt tip til planlægning af din dag er at bruge Disneyland Paris-appen, som giver opdateringer om forlystelsernes status, ventetider, showtider og et kort over parken. På den måde kan du planlægge din vej gennem parken mere effektivt og holde øje med de lange køer. 

9 must-try forlystelser i Disneyland Paris

Disneyland Paris er hjemsted for nogle af de mest ikoniske forlystelser i Disneys historie. Men hvis du kun har én dag i parken og vil prøve de bedste, bliver du nødt til at være lidt selektiv. Hvor mange forlystelser, du kan nå at prøve, varierer naturligvis i forhold til travlhed i parken, men normalt er det muligt at prøve mellem otte og tolv forlystelser på én dag.

Her er en liste over ni forlystelser, du IKKE må gå glip af, på din endagstur til Disneyland Paris:

Forlystelser med høj spænding

Hvis du er til rutsjebaner med høj fart, vilde loops og skarpe sving, vil disse tre hæsblæsende forlystelser få dit hjerte til at pumpe ekstra hårdt.

  • Star Wars Hyperspace Mountain: Bekæmp det onde imperium på en nervepirrende rejse gennem rummet med vilde loops og høj hastighed på ca. 70 km/t. Denne attraktion i Discoveryland er en af de vildeste og mest populære, så den er god at starte med, så snart du ankommer til parken. 
  • Big Thunder Mountain: Tag med på en hæsblæsende togtur gennem en mine og rundt om et hjemsøgt bjerg i Frontierland. Dette er en klassisk rutsjebane med fart over feltet, som hele familien (dog ikke de helt små) vil elske.  
  • Indiana Jones and the Temple of Peril: Oplev en actionfyldt ekspedition gennem mystiske tempelruiner, og hold godt fast, når vognen suser gennem mørket og zigzagger gennem junglens ruiner i Adventureland. 
  • Avengers Assemble: Flight Force: Er en forlystelse, der er unik for Disneyland Paris. Rutsjebanen har blandt andet en højhastighedsstart, hvor den går fra 0-96 km/t på mindre end 3 sekunder! Skal du have maksimum action for pengene, så er det her, du skal stille dig i kø.
Star Wars Hyperspace Mountain

Big Thunder Mountain

De elskede Disney-klassikere 

Disse forlystelser vækker den indre Disney-fan, der findes i os alle, uanset alder. Mærk magien i Fantasyland og besøg de gamle Disney-klassikere, der kan få selv far til at blive helt nostalgisk:

  • It's a Small World: En fredfyldt og hyggelig bådtur gennem en verden af dansende dukker, der synger den velkendte hymne om verdensfred. Et musikalsk familieeventyr, som nok fanger de helt små mest. 
  • Peter Pan's Flight: Tag en flyvetur gennem Peter Pans verden, og oplev London og Ønskeøen fra luften, mens du suser over stjernehimlen i en magisk galeon. Et højtflvyende eventyr for hele familien. 
It's a Small World

Peter Pan's Flight

Familievenlige forlystelser 

Når du har små eventyrlystne sjæle med dig, er det vigtigt at finde forlystelser, der passer til alle i familien. Her er de tre mest populære forlystelser uden minimumshøjde, så hele familien kan tage sammen på eventyr og skabe dejlige minder: 

  • Buzz Lightyear Laser Blast: Bliv en Space Ranger, og skyd på fjender med din laserpistol på denne sjove rumrejse i Discoveryland.
  • Ratatouille: The Adventure: Kryb ind i Remys verden, og tag med på en kulinarisk rejse gennem Paris fra en rottes synsvinkel i Walt Disney Studios® Park. Dette er en forbløffende 4D-oplevelse, hvor alle dine sanser kommer på arbejde. 
  • Pirates of the Caribbean: Kast anker, og gør klar til en eventyrlig sejltur gennem piraternes verden fyldt med skatte, sjov og den ikoniske sang "Yo Ho (A Pirate's Life for Me)". Mød Kaptajn Jack Sparrow og hans berygtede slæng på et eventyr fuld af overraskelser i Adventureland. 
Ratatouille: The Adventure

Pirates of the Caribbean

Sådan sparer du dyrebar tid i parken

Når du har taget hul på dit Disney-eventyr og render rundt i parken, er der et par ting, du kan gøre for at spare dig selv for unødig tidspild.

Spring køen over med Disney Premier Access

Disney Premier Access er en smart måde at forkorte din ventetid på og springe den lange kø over. Med Disney Premier Access får du den magiske nøgle til at hoppe forbi de almindelige køer og ind i de hurtige køer ved alle Disney Premier Access-attraktioner. 

På den måde kan opleve Disney-magi uden at stå i kø i timevis, og du gør familiens utålmodige en stor tjeneste. Køb Disney Premier Access ganske nemt via Disneyland Paris-appen, og nyd dine favoritoplevelser uden lang ventetid.

Læs mere om det magiske tilkøb: Disney Premier Access her

Strategisk spisetid

En anden måde at spare dyrebar tid i parken er ved at planlægge dine spisetider strategisk. De mest hektiske spisetider er omkring middagstid, hvor mange gæster søger mod restauranterne på samme tid. Hvis du planlægger dine måltider uden for de mest populære spisetider, kan du undgå den største trængsel og få en mere behagelig spiseoplevelse i Disneylands restauranter

Desuden er flere mennesker i restauranterne lig med færre gæster ved forlystelserne, så det er i denne tidsramme, du skal bruge din tid fornuftigt og prøve de ting, du mangler.

TIP: Hvis du ikke behøver den store restaurantoplevelse, tilbyder flere spisesteder også take-away-muligheder, så du kan tage maden med dig og nyde den på vejen til den næste forlystelse på listen.