Praktiske informationer

Information

I City Hall på Main Street U.S.A. i Disneyland® Park samt ved Studio Services ved indgangen til Walt Disney Studios® Park kan du få de nyeste informationer om åbningstider samt diverse shows og parader.

I City Hall er det bl.a. også muligt at bestille bord til de forskellige restauranter både på hotellerne samt i forlystelsesparkerne.

Specielle hensyn

Gennem brochuren "Disabled Guest Guide", (guide for handicappede gæster) som fås på informationsstederne og på alle Disney's temahoteller kan du få hjælp og vejledning, hvis du har særlige behov.

Alle hoteller, restauranter og langt de fleste attraktioner er indrettet efter at kunne modtage gæster med et handicap.

Har I behov for særlige værelser, er det naturligvis også muligt at bestille specielle værelser, indrettet til kørestolsbrugere mv.  

Skulle der findes nogle specielle ønsker i forbindelse med måltiderne (vegetarmad, diabetes, glutenfri mv.) kan disse ønsker naturligvis opfyldes. Alle restauranter serverer vegetarretter og på langt de fleste restauranter er der mulighed for at få specialretter. Forhør nærmere på de enkelte restauranter eller spørg i City Hall, der er beliggende ved indgangen til Disneyland Park®.

Forhør også nærmere hos Magic Tours på telefon 7013 0330.

Kørestole/klapvogne

Kørestole og klapvogne kan lejes for en periode ved indgangen til begge parker mod et depositum. Besøgende er desuden velkommen til at medbringe egen kørestol/klapvogn.

Generelt i begge parker

I begge parker gælder, at børn skal være ledsaget af en voksen, og at man ikke må færdes med bar overkrop og barfodet.

Af sikkerhedsmæssige årsager kræves der ved visse attraktioner en minimums højde f.eks i Disneyland®Park: Indiana Jones™ and the Temple of Peril (1.40 m ), Space Mountain: Mission 2 (1.32 m), Autopia 0,81m , Pirates Beach (maximum 1,40m) Big Thunder Mountain (1.02.m). I Walt Disney Studios® Park: The Twilight Zone Tower of Terror (1,02m) Rock´n Roller Coaster starring Aerosmith (1.20 m), Crush Coaster (1,07m), Toy Soldiers Parachute Drop (81cm), RC Racer (1,20m).

Nogle attraktioner kan virke voldsomme på gravide eller gæster med svagt hjerte og ryg problemer m.m. Ved indgangen til hver enkelt forlystelse er der gjort opmærksom på disse forhold.

Da parkerne har åben 365 dage om året, er det nødvendigt at lukke forlystelser for almindelig vedligeholdelse. Enkelte forlystelser vil derfor være lukket. For mere information se her.

Valuta

Der kan desuden betales med de fleste internationale kreditkort (Visa / Mastercard m.v.) i butikkerne og på restauranterne i Disneyland® Paris. Det tilrådes dog også at medbringe lidt kontanter i forlystelsesparkerne. Der er mulighed for at veksle penge på alle Disney's hoteller samt i City Hall og Studios Service i forlystelsesparkerne. Der findes desuden hæveautomater i begge forlystelsesparker og i Disney® Village. 

Dyr

Dyr, bortset fra førerhunde, er ikke tilladt i Disneyland® Paris eller på hotellerne. Undtaget er enkelte hytter på Disneys Davy Crockett ranch. For mere information herom kontakt en rejsekonsulent.

Dyr kan mod betaling anbringes i et dyreinternat der er placeret ved parkeringspladsen. ID kort samt nødvendige vaccinationer og helbredscertifikat skal forevises.Det er ejerens eget ansvar at få luftet dyrene, mens de opholder sig på internatet.

Parkering

På alle Disney's hoteller samt Selected & Associated hoteller er der gratis parkering.

For gæster der bor på Disney's Davy Crockett Ranch®, er der gratis parkering ved hver enkelt bungalow, samt parkeringsvoucher til parkering på parkeringspladsen ved Disneyland® Paris (inkluderet i prisen).

Shuttlebusser

Mellem Disney hotellerne og Disney parkerne er der gratis shuttlebusser, som kører i rutefart fra tidlig morgen til sen aften.
(Disney´s Davy Crockett Ranch undtaget da dette kræver egen bil/transport. Der er offentlige busser, som kører til Village Nature Paris mod betaling)

Vejret

Disneyland® Paris har åbent hver dag - året rundt. Området ligger ca. 1.000 km syd for den danske grænse og vejret er normalt en smule varmere end herhjemme.

80% af alle forlystelserne er indendørs eller under tag, hvilket betyder at vejret ikke betyder så meget. Gå derfor ikke glip af muligheden for også at besøge Disneyland® Paris udenfor sommerperioden - Her kan priserne ofte være lave og antal besøgende i parkerne mindre.

Nedenfor vises gennemsnitsdagstemperaturerne i Frankrig

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
6 8 11 14 18 22 24 24 21 16 10 7

Sikkerhed

Sikkerheden har 1. prioritet i Disneyland® Paris. Der er mange sikkerhedsfolk, og området er bilfrit, hvorfor man kan færdes frit og trygt.

Skulle der, mod forventning, opstå problemer af nogen art, kan man altid henvende sig til hotellets reception eller en ansat og få hjælp. Dette gælder også læge eller eventuelt hjælp fra politi.

Børn

Det er børnene, der bestemmer i Disneyland® Paris, hvorfor der naturligvis er mange faciliteter for børn, både på hotellerne og i forlystelsesparkerne, der medvirker til at gøre familieferien til en ren nydelse. På alle restauranter findes børnemenuer og høje stole, og på visse hoteller er der indrettet legepladser til børnene, ligesom der mange steder er indrettet pusleplads til de mindste.

Skulle uheldet være ude, og man bliver væk fra hinanden, er der flere mødesteder i begge parker, hvor personale kan være behjælpelig. Mere information kan findes ved check-in i Disneyland® Paris.  

Babysenge udleveres gratis på Disney's hoteller samt Disney's Davy Crockett Ranch® og Village Nature Paris (begrænset antal babysenge til rådighed) 

I forlystelsesparkerne er der bl.a. mikrobølgeovn, skifteborde samt flaskevarmere til rådighed - dog skal håndklæder til bleskift mv. selv medbringes.

Baby switch

Baby switch er en mulighed, forældre med små børn kan benytte sig af, så de ikke behøver stå i kø to gange for at prøve en forlystelse, der er upassende for deres barn. Forhør nærmere om muligheden ved forlystelsens personale.

Standby-pas og Disney Premier Access

Du er sikret fantastiske minder og sjove oplevelser med et besøg i Disneyland® Paris’ to store temaparker med forlystelser. Det er en populær destination, hvilket desværre nogle gange resulterer i længere ventetid ved attraktionerne. Men ved tilkøb af enten Premier Access eller Standby-pas kan du nå endnu flere ture i dine yndlingsforlystelser og derved undgå sure miner fra de mindste i familien.

Et standby-pas er en gratis mulighed, der giver dig kortere ventetid ved nogle af de mest populære attraktioner. Hvis det skal gå ekstra stærkt, er den betalte service Premier Access som skabt for dig. 

Du kan downloade den officielle Disneyland® Paris app for at få adgang til et Standby-pas eller Premier Access.